Zemiakové vežičky so syrom: Do formy na muffiny som dala na plátky nakrájané zemiaky a urobila som skvelú večeru, ktorú moja rodina zbožňuje


Máte doma formu na muffiny? Skúšali ste pripraviť v tejto forme už aj niečo iné okrem sladkých či slaných muffinov? Pripravili sme pre vás recept na jedinečné parmezánové zemiaky, ktoré si určite hneď zamilujete. Príprava je jednoduchá a garantujeme, že tento recept od vás budú chcieť všetci známi, ktorí ho ochutnajú. Na nasledujúcom videu si môžete pozrieť postup prípravy a pod videom nájdete aj všetky inštrukcie.

zemiaky1
homecookingadventure.com

Budeme potrebovať:

3 lyžice (45 gramov) rozpusteného masla
2 lyžice parmezánu (25 gramov)
1 pretlačený cesnak, alebo lyžičku granulovaného cesnaku
1 lyžicu tymiánu
soľ a korenie
8-10 zemiakov nakrájaných na plátky

Postup

Ako som v úvode spomínala, postup je veľmi jednoduchý a celý si ho môžete pozrieť na videu nižšie. Muffinovú formu vymastíme maslom a zatiaľ odložíme. Načistíme si zemiaky a následne ich nakrájame na plátky. Rúru si predhrejeme na 190° C a pripravíme si veľkú misku, do ktorej vložíme všetky zemiaky.

zemiaky5
homecookingadventure.com

Pridáme rozpustené maslo, parmezán, cesnak, tymián, soľ a korenie a všetko spolu premiešame. Následne naukladáme do muffinovej formy “zemiakové komíniky” a ešte to celé môžeme okoreniť poprípade osoliť. Pečieme približne 55 minút až hodinu, kým nie sú okraje zemiakov zlatohnedé.

zemiaky3
homecookingadventure.com

Po upečení necháme zemiaky pár minút vychladnúť a môžeme ešte pridať trochu parmezánu a tymiánu. V prípade, že nemáte radi tymián, ktorý je veľmi aromatický, môžete samozrejme pridať  iné koreniny, ako napríklad bazalka, rozmarín alebo oregano. Zemiaky môžete podávať ako skvelé predjedlo alebo poprípade ako prílohu k mäsu a omáčkam.

Pozri aj: Cuketové placky s parmezánom: Vynikajúca chuťovka, ktorú máte hotovú za pár minút a je vhodná aj na udržanie štíhlej línie

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), homecookingadventure.com

Viac rýchlych a netradičných receptov nájdete TU.



Komentáre

komentárov